top of page

Update bovenstaande tekst = sinds 01-01-2017 ben ik tevens de trotse eigenaar van Hondenschool Zwolle

Waarom naar de trimsalon?

 

Alle soorten honden hebben vachtverzorging nodig, ook als uw hond een korte vacht of weinig haar heeft. Het is een fabel dat het wassen van een hond slecht is. Men denkt dat dit jeuk of uitdroging tot gevolg kan hebben, maar mits er PH-neutrale producten gebruikt worden en er voldoende uitgespoeld wordt is dit absoluut niet het geval.

 

Sterker nog; voldoende borstelen en/of kammen en minimaal 1x per kwartaal in bad zorgt voor een gezonde huid en luchtige vacht, met optimale bescherming tegen zowel warmte als kou. Een dichte c.q. verstikkende (vol met onderwol), vuile, vette en vaak geklitte vacht geeft juist huidirritatie en blijft langer nat, wat vooral in de winter meer ongemak geeft dan een extra trimbehandeling in de winter. Daarnaast is een onverzorgde huid en vacht niet comfortabel voor uw hond.

 

Ook spreken we tegenwoordig van huishonden (met steeds vaker extra volle vachten die bewust door het fokken / kruisen ontstaan zijn = noodzaak tot extra vachtverzorging, zowel thuis als in de trimsalon). Vroeger waren honden meer buiten en sliepen ze in de schuur of hooguit de bijkeuken. Uiteraard hadden ze toen oa ook meer last van parasieten en een intense hondengeur. Veel huishonden verblijven inmiddels in de woonkamer, al dan niet in een bench, mand of op de bank en soms zelfs bij ons in bed. Dan is extra vachtverzorging inmiddels echt geen overbodige luxe meer.

 

Een fris ruikende & schone hondenvacht is een genot voor iedereen!

bottom of page