top of page

ABONNEMENT OPTIES

Voor de premium klanten zijn er 2 soorten abonnementen beschikbaar waarbij er voor 5 keer betaald wordt en de 6e keer gratis is.

Het eerste abonnement is een was/droog/borstel abonnement. Ideaal om tussen 2 complete trimbehandelingen in te plannen. Om de huid en vacht zoveel mogelijk te verzorgen en (minuscule) beschadiging door borstelen (vuile huid, vacht en/of beginnende klitten) zoveel mogelijk te voorkomen is een borstelabonnement altijd inclusief wassen en drogen. Hierdoor heeft u er thuis ook langer profijt van een klitvrije vacht en gezonde huid.

 

Het tweede abonnement is hetzelfde als hierboven maar voor totaal 50 euro meerprijs wordt er ook  iedere keer een sanitrim gegeven. Sanitrim = uitscheren van voetzooltjes, liezen, geslachtsdelen, oksels.

Op deze plekken ontstaat snel klitvorming en is de hond er niet zo makkelijk van gedient om daar geborsteld en gekamd te worden vandaar dat dit kort geschoren wordt. Tevens worden de voetjes rond geknipt en het haar voor de ogen ingekort. De hond is helemaal opgefrist en bijgewerkt maar de lengte van kop, romp, staart en poten kan wel doorgroeien naar de gewenste langere lengte.

 

De sanitrim icm wassen/drogen/ borstelen wordt een deelbehandeling genoemd.

Wordt vaak gekozen voor shih tzu, maltezer, boomer, poedel, doodle etc omdat dit soort vachten heel snel groeien tussen 2 complete trimbehandelingen in. Gemiddeld groeien dit soort vachten 1 cm per maand.

En hoe langer de vacht hoe meer kans op gespleten haarpunten, klitten en uitgedroogd haar (extra verzorging is dan geen luxe meer maar een noodzaak om zoveel mogelijk vachtbeschadiging en klitten te voorkomen).

Hoeveel vachtverzorging is er thuis nog nodig als er voldaan wordt aan de frequentie van de complete trimbehandeling? (uiteraard per vachttype en levensstijl verschillend)

 

De advies trimbehandeling frequentie zorgt voor ongeveer 40% van de totale vachtverzorging, u zult thuis ook op regelmatige basis onderhoud moeten verzorgen om de hond er het hele jaar netjes bij te laten lopen.

 

De complete trimbehandeling icm het 1e OF het 2e abonnement zorgt voor ongeveer 60% van de vachtverzorging, u zult thuis ook nog het nodige onderhoud moeten bijhouden om de hond er het hele jaar door netjes bij te laten lopen.

 

De complete trimbehandeling icm het 1e EN het 2e abonnement samen (goed verdeelt tussen de complete trimbehandelingen in) zorgt voor ongeveer 80% van de vachtverzorging zodat u zelf relatief weinig onderhoud zal hebben en de hond er toch het hele jaar door netjes verzorgd bij loopt.

 

Bovengenoemde percentages zijn uiteraard gemiddelden en zal per vachttype (en bv wel/niet gecastreerd) nog wel kunnen verschillen icm de leefwijze van de hond. Bv een krulvacht of een (half)langharige vacht met veel wol of langer stijl haar zal bij bv bij flinke regenbuien / zwemmen en aan de lucht opdrogen snel stijf in de klit en/of zelfs vilt komen te zitten als dit niet altijd gelijk thuis op de juiste wijze behandeld wordt.

 

Bij de intake krijgt u naast het frequentie advies voor de complete trimbehandeling ook een behandelplan voor thuis mee wat aansluit op het vachttype van u hond en zijn levensstijl om zoveel mogelijk klitten en huidirritatie te voorkomen. Wacht dus niet met zelf onderhoud wanneer de klitten er al zitten; erg pijnlijk voor de hond en hij zal steeds moeilijker in de omgang worden om zicht te laten behandelen (ook in de trimsalon zal eea moeizamer gaan wat daardoor meer tijd kost en de prijs helaas hoger wordt).

 

En in sommige gevallen (vooral bij mix vachten zoals bv doodles) is het echt te hopen dat u wensen ten aanzien van de lengte van de vacht, uw eigen inzet icm discipline en de levensstijl van de hond (waterrat of niet) een goede match zijn of dat er concessies gedaan moeten worden om het voor zowel hond als baas handelbaar en betaalbaar te houden. Het kan namelijk best een hele opgave zijn om naast een drukke baan en/of gezinsleven deze taak er nog dagelijks / wekelijks bij te hebben. Dit soort vachten lijken op het oog nog wel in orde maar vaak zit er op de huid al een hele vilt mat en daardoor is de meest humane en voordeligste optie = kort scheren, uithuilen en opnieuw vachtlengte gaan sparen icm preventief vachtverzorging toepassen (zowel thuis als bij de salon).

 

Dit heeft helemaal niks met onkunde van een trimsalon te maken zoals nogal eens onterecht wordt gedacht! 

De trimsalon kan niet dmv een paar complete trimbehandeling afspraken per jaar de gehele vachtverzorging van u overnemen tenslotte, daar zal (veel) meer voor nodig zijn (vaker naar de trimsalon als ook regelmatiger thuis verzorging en evt icm 1 of 2 abonnementen). Dit soort vachten groeien continu door; gemiddeld 1 cm per maand.

 

Prijzen abonnement 1 en 2 = (linker prijs is abonnement 1 en rechter prijs is abonnement 2)

 

Formaat + vachttype       Kort/gladharig        Stokhaar (kort of halflang)     (Half) langhaar stijl of krul (met / zonder veel onderwol)

 

 

Small                       

zonder - met sani            100 - 150 euro         125 - 175 euro                          150 - 200 euro

 

Medium                          

zonder - met sani            125 - 175 euro         150 - 200 euro                          175 - 225 euro

 

Large 

zonder - met sani            150 - 200 euro         175 - 225 euro                          200  - 250 euro

 

 

De abonnementen zijn tot 1 jaar na datum afgifte geldig.

 

bottom of page