top of page

Hondenschool Zwolle

Bij de basiscursus is er voor iedere praktijkles eerst uitgebreide theorieles zodat u uw maatje beter leert begrijpen icm een reader waarin u alles nog rustig na kan lezen en de oefeningen ook in uitgelegd worden.

De hele week door zijn er diverse cursussen te volgen zoals; Puppy instuif (hele jaar door inloop), Basis (iedere 5 weken start er een cursus), Vervolg 1 + 2, Praktijkspeuren, Apporteren Jacht, Funcursus, Hoopers, Canicross, Dog Frisbee en prive begeleiding mbt allerlei vragen / problemen ect.

Het hele jaar door worden er diverse soorten weekenden, dag workshops en lezingen georganiseerd, kijk op de website voor meer info.

Ruitersportcentrum Zwolle

Zoekt u een vertrouwd adres om (beter) te leren rijden?

 • Minilessen (vanaf 4 jaar)

 • Beginnerslessen (vanaf 6 jaar)

 • Rijles voor (half)gevorderden

 • Recreatief paardrijden

 • Gespecialiseerde dressuur- en springlessen

 • Cursussen poets- en paardenpraktijk

 • Ponyvakantieweken en ponykampen voor de jeugd

 • Privélessen voor individuele begeleiding

U krijgt les in een groep of individueel, op een van de paarden of pony's uit onze stal of op die van u zelf.

Interesse? Kom langs of maak een afspraak voor een proefles.

Aan Ruitersportcentrum Zwolle heeft u een uitstekende pensionstal. Modern, comfortabel en veilig voor mens en dier.

In ons stallencomplex heeft u de keuze voor een stal met een buitenluik. De verzorging kan plaatsvinden op één van de poetsplaatsen of op de spuitplaats met warm & koud water.

Weidegang in groepen is gedurende het gehele jaar mogelijk.

Voor het opbergen van het harnachement heeft u de beschikking over een eigen zadelkast waar uw uitrusting veilig opgeborgen kan worden.

Wanneer u erop uit wilt met uw paard rijdt u vanaf ons terrein zo het prachtige bos van "Landgoed Zandhove" in waar u mooie ritten kunt maken over de ruiterpaden.

 

De faciliteiten van Ruitersportcentrum Zwolle:

 • Ruime boxen.

 • Overal daglicht.

 • Buitenraam naar keuze.

 • Bodembedekking van stro of vlas.

 • Voor iedere klant een eigen, afsluitbare kast.

 • Complete verzorging.

 • Dagelijkse weidegang volledig door personeel verzorgd.

 • Ook in de wintermaanden weidegang of paddockgang.

 • Twee binnenrijhallen, buitenbak, springtuin en crosstuin.

 • Lessen tegen speciaal tarief.

Foto's van de accommodatie ziet u hier.

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens langs of neem contact op met een van onze medewerkers.

Discover Frisbee

De naam DiscoverFrisbee is heel bewust gekozen. In het woord Discover zit het woord "Disc" (schijf) en het woord "over". Eén van de oefeningen binnen de dogfrisbee heet "Over the body", waarbij de hond over het lichaam van de baas springt. De combinatie van deze twee woorden is erg toepasselijk. Tevens vormen de woorden samen het woord Discover, te weten ontdekken. Dogfrisbee is namelijk een sport die het echt waard is om te ontdekken. Ook werken we graag mee aan demonstraties en workshops. Samen met Emiel en Silas speel ik ook de "pairs" een erg leuk onderdeel in de Dogfrisbeesport, waarbij twee handlers samen met één hond gaan frisbeeën.

Dogs for Life

Bij Dogs for Life kunt u een spel voor uw hond kopen én huren. Deze zijn er in verschillende maten en moeilijkheidsgraden dus voor elke hond is er een geschikt spel. Groot, klein, jong of oud.

Het voordeel van huren is dat als uw hond het spel zo goed kent dat hij deze eenvoudig oplost, dan kunt u de volgende keer een ander, eventueel moeilijker, uitdagender spel meenemen. Zo blijft het afwisselend en altijd een uitdaging. Naast de spellen geeft Dogs for Life nu ook Hoopers. Dé sport voor iedere hond.

 

Hondenetiquette

De Hondenetiquette is ontwikkeld in 2012 door Renate Steinfort en Jennifer de Jongh met als doel: meer begrip en minder ergernissen voor elke gebruiker van de buitenruimte, met én zonder hond.Rekening met elkaar houden, je hond bij je houden daar waar het hoort, de poep opruimen waar het hoort, zorgen dat ook andere mensen zonder honden niet gehinderd worden door jouw viervoeter(s) én hondeneigenaren onder elkaar adviseren, dit alles behoort tot het doel van de opzet van deze etiquette. Er is ook een informatieve ppt presentatie als pdf te downloaden (aub wel altijd met bronvermelding gebruiken).

ABHB (Algemene Belangenvereniging voor het Hondentoiletteer Bedrijf)

De minister heeft in januari 1996 de vakbekwaamheidseisen voor het trimmersvak afgeschaft, maar de ABHB houdt vast aan deze eisen, en aan een vakdiploma. Ons logo staat voor vakmanschap: een trimmer aangesloten bij de ABHB is niet alleen maar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar is altijd gediplomeerd. We maken ons hard voor een erkend vakbekwaamheidsdiploma. Zeker gezien de grote hoeveelheid aan trimopleidingen vinden we een controleerbaar kwaliteitskeurmerk heel belangrijk.

 

De ABHB behartigt de belangen van de officieel gevestigde en gediplomeerde trimmers, en van aankomend gediplomeerde trimmers in opleiding. We bewaken de kwaliteit van het vak door middel van ons vakblad, het organiseren van vakdagen, het geven van cursussen en het vasthouden aan diploma-eisen. Daarnaast zorgen we voor promotie van en voorlichting over ons vak richting de consument. Zo maakt Onze Hond, het grootste hondentijdschrift van Nederland dat je via de ABHB met korting kunt lezen, voor de maandelijkse vachtverzorgingstips in hun blad gebruik van onze expertise. We adverteren in rasbladen en zijn regelmatig aanwezig op dierenmanifestaties.

 

 

bottom of page