top of page

Uitleg verschillende trimtechnieken

 

Hieronder ziet u 4 soorten trimtechnieken. Voor verschillende vachtsoorten gelden verschillende technieken en soms ook een mix van deze technieken. Ook worden er professionele materialen en hoogwaardige  producten gebruikt om het eindresultaat zo optimaal mogelijk te krijgen.

 

Uiteraard is dit niet goed mogelijk zonder samenwerking met de baas. Er zal thuis regelmatig goede vachtverzorging moeten zijn om achterstallig onderhoud en klitten te voorkomen.

 

Daarnaast zal er op regelmatige basis een afspraak bij de trimsalon moeten zijn voor het grote onderhoud zodat er juist vachtlengte gespaard kan worden als dat wenselijk is, er minder haar in huis zal zijn door verharen en de huid & vacht in goede conditie blijven.

 

 

KNIPPEN EN/OF SCHEREN
 
Dit is mogelijk bij vele soorten rassen en mixen. Denk aan bv shih tzu, maltezer, boomer, poedel, doodle.
 
Met de juiste techniek, producten en materialen is er vaak een leuk onderhoud vriendelijk model in te zetten zodat het thuis ook makkelijker bij te houden is tussen de trimbehandelingen door.
EFILEREN
 
Dit is vaak 1 van de gebruikte technieken bij oa de spaniel soorten.
 
Vaak icm deel plukken en deel knippen en/of scheren. Efileren geeft een hele natuurlijke afwerking.
ONTWOLLEN
 
Dit is mogelijk bij zowel kortharig als bv dubbele (half) lange vacht bij vele soorten rassen en mixen. Dat is bv de herder, labrador, golden retriever, bull terrier. 
 
Deze techniek is ideaal bij overmatig verharen (hele jaar door) en bij zowel de voorjaar- als najaar rui. Het verharen of de rui stopt natuurlijk niet helemaal maar kan wel veel stofzuigen schelen.
PLUKKEN
 
Deze techniek zie je veel bij oa de terrier soorten.
 
De ruwe bovenvacht is plukrijp wanneer deze pijnloos verwijderd kan worden. Er zijn verschillende manieren van plukken.
bottom of page